A gyertya hatásai

 

A Maya - Fülgyertya & Testgyertya egy kétezer éves ősi gyógymód eszközét eleveníti fel. Használói szerint nemcsak a fül panaszait orvosolhatja, mérsékelheti, hanem a testben bárhol felbukkanó gyulladásokat, fájdalmakat is. A jótékony hatások számtalan alkalommal a kezelt személyek által elismerten érvényesülnek, mégis azon tulajdonságait tartom fontosnak hangsúlyozni, melyek a mai orvosi gyógyítás felfogása szerint is objektíve pozitív eredményeket hozhatnak.

Első ezek közül az égés folyamán keletkező hőhatás, mely egyértelműen már magában is kedvező gyulladásos panaszok esetében.

A másik hatás a fizikából ismert un. kéményhatás, mely a meleg és hideg levegő térfogatsúly-különbségének hatására a csőszerű gyertya belsejében nyomáscsökkenést okozva csekély mértékű szívóhatást gyakorol a külső hallójárat sejtjeire, ezáltal a fülben vérbőség alakul ki, nő a véráramlás sebessége. Ez egyértelműen - mint egy kímélő masszírozás- frissítő, élénkítő, pezsdítő hatást vált ki.

Harmadrészt -mint fontos tényezőt- említeném a gyertyában felhasznált gyógynövénykivonat hatását. Égés közben a gyógynövénykivonat intenzív párolgásba kezd és a csőtestben uralkodó turbulens légmozgás következtében a hallójárat felületén kifejti az orvostudomány által is ismert, kimutatott hatását. Ez a hatás így sokkal kímélőbb és intenzívebb, mint ha ugyanazt a hatóanyagot cseppek formájában juttatnánk a fülbe. A fülcseppek feláztathatják a hámsejteket, szerencsétlen esetben a dobhártyára juthatnak, folyhatnak, ami átmeneti hallásromlást, kellemetlen érzést okozhat a kezelt személynek, emellett nem egyenletes az eloszlásuk a hallójáratban, nem a teljes felületen hatnak. Ezzel ellentétben az égés során párolgó gyógynövény-hatóanyag mintegy szárazgőzként, a hő következtében intenzíven, és egyenletesen fejti ki jótékony hatását.

Az, hogy a gyertya belsejében az égés utáni maradék a gyertya által kihozott fülzsír lenne - tévhit, bár egyértelmű, hogy a hőhatásra a fülzsír egy része már az égés során szublimáció utján kijut a fülből.

FIGYELMEZTETÉS:
A fül,- és testgyertya a népi gyógyászat eszköze. Gyógyító hatása a tapasztalatokon alapul. Hivatalos klinikai teszteken nem esett át.
Használata nem helyettesíti a szakorvosi kezelést!   Gyermekeknél a tisztítás kizárólag felnőtt jelenlétében végezhető.

 

Szakmai információ:
Cserny Anna
Telefon :+36 30 206 30 40

Kereskedelmi információ:
Bíróné Dakó Tünde
Telefon: +36 30 934 25 34

Csak munkaidőben:
H-Cs 8-16, P 8-14

Cím: ORIGO Kkt, 6000 Kecskemét, Szegedi út 27.